Musik – ett gemensamt nöje

I världens alla länder talar vi olika språk och det är ofta svårt att konversera med människor från andra länder. Något som dock enar alla, oavsett vart i världen vi kommer från, är musik. Man brukar ibland säga att musik är allas gemensamma språk och det ligger nog något i det. Så länge som mänskligheten har existerat har vi spelat musik ihop. Musik var ofta till för att fira olika händelser, till exempel bröllop, födelser, danser, jaktlycka och även vid död. Idag finns musik överallt. När du slår på radion i bilen, sätter på teven, i mobilen, i affärer och på konserter. Musik är viktigt för människor eftersom vi förknippar starka känslor med detta kulturella uttryck. Kanske har du själv spelat ett instrument eller sjungit?

Musik förenar människor från olika delar av världen och är en väldigt bra sak att mötas kring. Om du själv är intresserad av att börja spela instrument eller börja sjunga i kör, finns det många chanser att ta. De flesta kommuner har både musikskolor och körer som ofta behöver nya medlemmar. Om du vill börja spela ett instrument kan du ta några lektioner och sedan kombinera det med att öva hemma. Idag kan du hitta det mesta på nätet och på Youtube finns bra videor som visar hur du spelar olika instrument.

Spela musik varje dag

För att kunna bli riktigt duktig i ett visst instrument behövs naturligtvis övning. Många börjar spela instrument redan från ung ålder, men det är aldrig försent att börja. En del kommuner erbjuder körer för äldre människor som då tillsammans kan känna en trevlig sammanhållning.Om du har bestämt dig för att spela ett instrument kanske du snart märker att vissa instrument är väldigt dyra. Dock finns det idag en stor marknad där du kan göra stora fynd på musik och instrument. Kanske måste du inte ha det där nya dragspelet för flera tusen, utan kan nöja dig med ett begagnat?

Musik är ett språk som alla på jorden förstår